#gretalehmä

Greta on maailman paras lehmä ja siksi sillä on ihan oma sivu tällä sivustolla.

Greta

  • Syntynyt 22.3.2017 Raaseporissa Rejböle Gårdissa
  • Sen kaksossisko on Emma
  • Rotu on ylämaankarja
  • Isä on Ykä ja äiti Queen Elisabeth
  • Gretan vasikat on Amelie s.2021 ja Bea s.2022

Greta saapui ensimmäisten hiehojen joukossa Kallbäck Ranchille elokuussa 2018.

Se oli silloin noin 1,5 vuotias ja alkuun melko arka. Se oli kuitenkin hiehoista se, johon sain ensimmäisenä kontaktia ja pääsin rapsuttamaan sitä.

Meistä tuli kavereita ja Gretaa sai harjata ja rapsutella päivittäin.

Greta on lehmistä luotettavin ja seurallisin, se osaa lastautua hevostraileriin vihellyksestä. Greta yhdessä siskonsa Emman kanssa on aina ensimmäisenä paikalla kun laitumella tehdään jotain tai jotain uutta tapahtuu. Emma on lauman johtaja, ja Greta on heti hyvänä kakkosena siskonsa jälkeen. Nämä kaksi yhdessä ovat ne jotka syövät aina ensin kun herkkuja tuodaan, ja ovat ensimmäisinä pyytämässä harjausta.

Kesällä 2020 tilalle saapui komea Ratian Frodo -sonni, johon Greta ihastui ensimmäisenä. Keväällä 2021 sitten jännitettiin että onko Frodo ollut kesätöissään ahkera, ja kuinka monta vasikkaa syntyy, vai syntyykö yhtään. .

Eräänä sunnuntaina maaliskuussa huomasin että Gretalla on selviä alkavan poikimisen merkkejä. Olin lukenut niistä kymmeniä kertoja, mutta ilman mitään kokemusta, en voinut olla asiasta ihan varma. Seurasin Gretan käytöstä ihan koko päivän ja kaikki viittasi kyllä poikimisen alkamiseen. Illalla jo pimeän tultua Greta poiki nopeasti ja helposti maailman söpöimmän vasikan. Greta oli siis kaikista hiehoista ensimmäinen joka poiki.

Vasikka sai nimen Amelie of Kallbäck, sillä tilan ensimmäisten vasikoiden nimet alkaa A-kirjaimella. Emma ja Greta ovat saaneet nimensä syntymäkotinsa Rejböle Gårdin nuoremman pojan päiväkotikavereiden mukaan ja meidän Madden parhaan kaverin nimi on Amelie.

Greta-lehmä on superhyvä mamma, joka huolehtii lapsestaan todella hyvin, muttei hössötä turhaan ja muistaa huolehtia myös omasta hyvinvoinnistaan. Esim oma ravinnonsaanti on aina ykkönen, eihän sitä muuten jaksa vasikkaakaan hoitaa…

Greta-lehmä tuli auttamaan vasikoiden siirtymisessä kesälaitumelle. Niitä pelotti tulla hiekkatielle, joten Greta saattoi niitä muutama kerraan sitä pitkin. Onneksi on lehmä, joka saapuu aina paikalle kun sitä kutsutaan nimellä.

Greta kuuntelee aina innolla kun juttelen sille…

Lastausharjoituksia

Halusin vain kokeilla saako lehmän lastattua hevostraileriin vihellyksestä. kyllä saa 🙂

Gretan esittelyvideo,

joka tehtiin Suomen Highland-yhdistyksen joulukalenteriin 2020.

Greta-lehmää pääset seuraamaan somessa laittamalla #gretalehmä seurantaan!